Krzysztof Zienkiewicz
„Bazą pracy malarza jest płótno.
Bazą pracy carvera są owoce i warzywa”
Bez wątpliwości o jakości idealnych cięć w rzeźbie carvingowej decyduje ostrość noża. Jednak nawet najbardziej profesjonalny nóż nie odda perfekcji na surowcu, którego jakość pozostawia wiele do życzenia. Dlatego tak ważnym jest, aby do pracy dobrać idealne owoce i warzywa. Jeżeli będziecie kierować się tą złotą zasadą – sukces jest bliski! Od dłuższego czasu współpracuję z firmą GASTRO FOOD Krzysztof Zienkiewicz.
To właśnie na surowcach tej firmy powstała moja złota praca na Pucharze Świata 2018. Zanim powstała przerobiłem setki kilogramów warzyw i owoców, którymi firma dysponuje. Nigdy się nie zawiodłem. Każdorazowo struktura i jędrność produktu dawały predyspozycje do narodzin sztuki idealnej. Współpraca z GASTRO FOOD daje mi gwarancję świeżości, szeroki wachlarz surowców zarówno tych krajowych jak i egzotycznych, które w pracy carvera są niezbędne.
Daje mi przede wszystkim zadowolenie i zachwyt naszych Klientów, którzy wracają do nas przez wzgląd na różnorodność oferowanych rzeźb czy bufetów. Wszystkim życzę tak solidnych podstaw do pracy. Dzięki niej zyskacie pewność stuprocentowej jakości własnych dzieł i usług.